May 5, 2017

Dick Pijnacker over Early Bird Extension

Bij het schrijven van dit nummer moest de schrijver/zanger meteen aan mijn persoontje denken en heeft mij daarna gevraagd om te omschrijven wat ik voel en denk bij het horen/lezen van dit nummer.

Toen ik het nummer de eerste keer hoorde en de tekst las moest ik direct terugdenken aan de tijd dat ik alleen achter een gokkast zat met niemand rekening houdend en met het gevoel dat er nothing in my way was.

Achter deze kasten verdween ik als persoon en persoonlijkheid compleet en veranderde ik in een egocentrisch gefrustreerd denkend, dat ik me goed voelde, zielig hoopje mens. Het besef van tijd verdween compleet en het enige wat er binnenkwam waren de kleuren en geluiden van de kasten. Het geluid van rinkelende munten, mooie riedeltjes muziek als er een prijs werd gegeven en allerlei flitsende kleuren zorgde ervoor dat ik in een hele andere wereld terecht kwam waarvan ik dacht dat deze mij gelukkig maakte. Niets was minder waar dan dat. Het tegendeel was dat ik mezelf in een schemerzone bevond van mijn eigen onderbewustzijn waarin ik probeerde een beter beeld van mezelf te creeëren dan ik in werkelijkheid van mijzelf had. Eigenlijk kwam het er op neer dat een klein deel van mij bepaalde dat ik mij alleen goed mocht/kon voelen als ik mij bezig hield met dit gedrag. Het verdoofde mijn negatieve zelfbeeld en zorgde ervoor dat het andere grotere deel van mij niet tot ontplooiing kwam en de goede dingen deed ik die ik wilde doen. Dit is wat een verslaving met mensen kan doen. Jaren heb ik dit volgehouden en nothing was important enough in my way om daar in die tijd mee te kappen. Toen ik uiteindelijke de grond raakte en compleet kapot het grote deel van mij besefte dat dit echt niet langer kon, besefte  ik ook dat alleen ik er iets aan kon doen. Als gevolg hiervan heb ik toen de stap gezet om hulp te zoeken en te erkennen dat ik een probleem had wat ik niet alleen kon oplossen maar wel samen met behulp van anderen. Met behulp van een therapeut heb ik 5 jaar gewerkt aan mezelf om weer heel te worden en te leren omgaan met mijn emoties/gevoelens/gedachten/omgeving/verslaving/verleden en het leven. Nu 16 jaar later ben ik een gelukkig getrouwde trotse vader van 2 schatten van kinderen die heel dicht bij zijn eigen gevoel staat en weet dat nothing in mijn weg staat om te doen en te bereiken wat ik zelf wil.

Nothing’s gonna put me down, al het negatieve ligt in mijn verleden en met blijdschap kijk ik iedere dag vooruit naar een mooie toekomst!

There’s nothing in my way

         Just waiting for another day

         There’s nothing in my way

         Just waiting for another day

D.P